tiistai 8. marraskuuta 2016

SHAMPOOPESU

Shampoopesu
 Aloita suojaamalla asiakas niskaliinalla. Taita niskaliina kaksinkerroin ja vie se asiakkaan kaulanympärille kevyesti niin, että kaksi sormea mahtuu niskan ja liinan väliin. 
Vie kappa sivukautta asiakkaan eteen ja laita kappa kiinni niin ettei se purista ja että se suojaa asiakkaan hyvin.
 Selvitä hiukset selvityskammalla ja tee analyysi. 
Valitse shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine latvan mukaan.
Ota kappa ja käännä asiakkaan tuoli. Aseta kappa allaspenkin taakse, ettei asiakkaan vaatteet kastu. Säädä allas sopivaksi. Avaa hana ja testaa veden lämpötila kämmenselälle. 
Kostuta hiukset kauttaaltaan märäksi. Ota shampoota teelusikallinen. Sekoita se kämmenien välissä ja pyöräytä se hiuksille. Levitä shampoo hieroen sormilla. Laita tukikäsi asiakkaan niskaan ja pyörittele. Pese pääliosa kolmeen kertaan, jonka jälkeen siirry sivuosaan ja pese ne samaan aikaan pyörivin liikkein. Pese niska pyörittelevin liikkein. Siirry sivuun ja tue asiakkaan päätä tukikädellä ja pese takaraivo. Viimeiseksi pese lakipiste.
Aloita huuhtelu ja kokeile veden lämpötila kämmenselkään. Ota pyyheliina, paina korvat ja painele muut hiukset. Ota hoitoaine ja vie kämmenien kautta ensin latvoille, jonka jälkeen koko päähän. Aloita hierominen päälaelta. Pese hiukset. Kysy vielä asiakkaalta haluaako hän kylmää vettä hiusten päälle. Kuivaa hiukset painellen.
Ohjaa asiakas paikalleen, laita kappa penkinpäälle ja selvitä hiukset. Kun on laitettu muotoilevat ja hoitavat tuotteet, aloita hiusten luonnostelu haluttuun muotoon. Kuivaa hius puolikuivaksi. Tee jaot, aloita niskasta ja föönää. Kun asiakas on valmis poista kappa ja putsaa niska niskaharjalla, mikäli siihen on tarvetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti